Wat is anti-aging?

 • Wanneer starten we met anti-ageing of huidverbetering?

  Veel collega’s suggereren allemaal het zelfde; hoe vroeger we beginnen hoe beter het resultaat! Voorkomen is hier erg belangrijk, je kunt dan met eenvoudige supplementen voorkomen dat later een zwaardere behandeling noodzakelijk is.

   

  De eerste tekenen van verouderen

  Als je met de wisselende seizoenen merkt dat je huid droger wordt is dit een indicatie dat je huid een tekort krijgt aan ceramide. Dit is een soort vet dat er voor zorgt dat de epidermis een goede vochtbarriere vormt. Loopt de hoeveelheid ceramide in de huid terug, dan is het zinvol om dit middels een supplement aan te vullen.

   

  Fijne lijnen rond de hoeken van de ogen

  Het gebied rond de ogen is de meest delicate zone van ons gelaat. De huid heeft daar slechts een derde van de dikte t.o.v. de overige huid. Dit gebied veroudert als eerste door gebrek aan zweetklieren en sebum. Als de lijntjes zichtbaar zijn zonder te lachen toont dit ook een gevorderd stadium van huidveroudering. Expressie is uiteraard niet erg, zolang de huid verder strak blijft. Maar wel een zinvol moment om te beginnen met een goed onderhoudssupplement zoals de SkinBase.

   

  Grotere porien langs de neus.

  Dit heeft niet zoveel te maken een droge huid maar toont veel eerder een gebrek aan elasticiteit.

   

  Lusteloze huid, vooral bij vermoeidheid Bij de meeste mensen loopt na het 25ste levensjaar het metabolisme achteruit. Langzaam stapelen toxische stoffen zich op en de bloedcirculatie vertraagt. Stress, vermoeidheid en milieuvervuiling laten zichtbare sporen na op ons gezicht. Onze huid lijkt steeds minder weerstand te kunnen bieden tegen de vrije radicalen en UV-straling.

   

  De huid wordt slap, droog en verliest haar uitstraling

  Om de bloedcirculatie te waarborgen is het verstandig om minstens SkinBalance en SkinProtect te gebruiken. De huid wordt los en slap en begint te zakken. De dikte van de huid in de nek is slechts 2/3 van de huid in het gelaat maar moet toch veel bewegingen kunnen maken. Iedere beweging van het hoofd belast de huid van de nek. Uiteindelijk ontstaan er dus altijd lijnen in de nek. Dit komt mede doordat de dunste bloedvaten in de huid van de nek wat minder aanwezig zijn en de terugloop van de bloedcirculatie hier nog zwaarder weegt. De huid van de hals is daarmee erg gevoelig voor verslapping.

0 reacties